Planer på ny s-tidning

Socialdemokraternas anrika Malmötidning Arbetet gick i graven i september 2000. Men planer finns på en efterträdare under förutsättning att arbetarrörelsen i Skåne skjuter till fem miljoner kronor.

MALMÖ (TT)2002-05-11 05:16

-- Den saken bör avgöras före maj månads utgång. I så fall lär tidningen komma ut med sitt första nummer i månadsskiftet augusti--september, säger Bo Bernhardsson, tidigare politisk chef- redaktör på Arbetet och en av pådrivarna.

Bernhardsson leder en arbetsgrupp med före detta journalister på Arbetet vilka nu har tagit fram en dummy -- en provtidning -- till tidningen som tills vidare går under namnet "Efter Arbetet". Rikdagsledamoten Marie Granlund är ordförande i gruppen.

Socialdemokraterna i Skåne, LO-distriktet, Malmö arbetarekommun och den lokala LO-sektionen har i dagarna skrivit till arbetarekommunerna i Skåne och de enskilda fackliga organisationerna för att undersöka intresset att medverka i tidningsprojektet och möjlig- heterna att skaka fram de fem miljoner kronor som behövs i start- och riskkapital.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!