Vilda blomster under huvudkudden. Stången, fruktbarhetssymbolen, som pekade ivrigt mot skyn. När dagen är som längst brukar också förväntningarna vara som högst.
Och så blev det ingenting. På sin höjd en avvisande ryggtavla. "En annan gång -- jag är trött". Känns det igen?
Exakt hur många svenskar som blev ratade av sin älskling i helgen lär vi aldrig få någon statistik på. Men ska man tro sexterapeuterna är det många. Förr sökte folk hjälp för att det gick för snabbt eller inte alls. Nu tycks det stora problemet vara att lusten och åtrån helt enkelt vägrar att infinna sig.
-- Lustproblemen var inte lika markanta för tio år sedan. Jag tror att det beror på att folk har en mer ansträngd vardag -- en mer ansträngd livssituation helt enkelt, säger terapeuten och sexologen Ulf Wideström från Göteborg.
Oro, stress och stor press är de faktorer som har en direkt och omedelbar inverkan på sexlusten, enligt terapeuterna. Utbrändhet och depressioner lägger sig ofta som en kall blöt filt på den sexuella lusten och förmågan.
Familje- och sexualterapeuten Gertrude Aigner från Stockholm tycker att läget är så allvarligt att frågan borde föras upp på den politiska dagordningen.
-- Vi får ett sjukt samhälle. Här snackar politikerna om att få ner sjukdagarna när de i stället borde plocka bort de tvingande otryggheterna i samhället, säger hon.
Ständiga omorganisationer på jobbet och neddragningar inom barnomsorgen är några exempel på politiska beslut som riskerar att lägga sordin på människors önskan om att försvinna in i varandras armar, enligt Gertrude Aigner.
Att få bort otryggheten vore att lägga grunden till en helt ny familjepolitik, anser hon.
-- Sex är det som binder oss samman i en relation. Om morsan och farsan är nöjda är ungarna det också, säger hon.
Olust har traditionellt varit något som oftare tycks ha drabbat kvinnor än män. Men den bilden håller på att ändras. Flera av de terapeuter som TT pratat med säger att det numera är ungefär lika vanligt att par söker hjälp för att mannen tappat intresset.
-- En ganska vanlig företeelse bland män som har lustproblem är att de har en ganska orealistisk förväntan av sin lust. Det finns ofta en prestationsångest som ger en nedåtgående spiral, säger terapeuten och sexualrådgivaren Thomas Wilkens Johansson i Malmö.
Sexexperten och feministen Maj-Briht Bergström-Walan håller med om att bristande lust blivit en allt vanligare orsak till att folk söker professionell hjälp. Ett faktum som hon inte uppfattar som enbart negativt.
-- Kvinnor har alltid haft en viss ovilja eller olust inför samlag. Rädslan för graviditet, förlossning och att dö i barnsäng finns nedärvd hos nästan varje kvinna, säger hon.
-- Nu har kvinnan fått större makt över sin egen sexualitet. Hon behöver inte längre tillmötesgå männen på det sätt som hon tidigare tvingades göra.