Annat var det för ett antal år sedan, när kända nazister hade Ljungsbro som hemmaplan.
– Det var då, säger Anders Rosén, ordförande i "Trygga Ljungsbro", föreningen som bildades efter dubbelmordet i november förra året.
– Nu finns det inga utpekade personer bakom en banderoll som den där, vi vet inte var de kommer ifrån. Fast vi kan inte acceptera det, givetvis.
När nej till invandrings-banderollen satts upp såg "Trygga Ljungsbro" till att polisen kontaktades. Polisen skar ner banderollen och upprättade en anmälan om hets mot folkgrupp.
Efter dubbelmordet var det många Ljungsbrobor som kände att det var dags att ta rejält avstånd från våld och rasism. En stor manifestation fick sitt namn från en banderoll på akvedukten, "Ljungsbro mot våld" och ett jättefackeltåg gick genom samhället.
I november var stämningen upprörd på skolan. De starka känslorna påverkade verksamheten ända fram till jul. Nu är vardagen på väg tillbaka, säger rektor Charlotta Stjärne.
– Det har lugnat ner sig, även om ingen har glömt, säger hon.
Hon har också sett banderollen på akvedukten.
– Men vi känner inte av någon särskild rasism på skolan, säger hon. Visst har enstaka elever sagt ilskna saker – men det var också en kille som sa att "det kunde ha varit en vanlig jävla svensk" som utförde dådet under drogpåverkan. Och det kunde ha hänt var som helst, på bussen, i Norrköping, i Linköping.
Också samhället i övrigt har gått tillbaka till det normala så sakteliga.
– Nu har det känts mer som vanligt, säger Mikael Ingemarsson på OKQ8-macken mitt i centrum.
Banderollen kanske kan kopplas ihop med beslutet att öppna boende för nio ensamkommande flyktingbarn i det gamla dagiset på Pysslingvägen, tänker några Ljungsbrobor. Det skulle kunna skapa rasistiska reaktioner.
Men omsorgsdirektör Peder Ellison ser ingen koppling mellan det som tidigare hänt i Ljungsbro och det planerade boendet.
– Nej. Migrationsverket har tittat på kvoterna för hur många flyktingbarn kommunerna tar emot, och vi har mer att göra i Linköping på det området. Vi har utgått från dessa krav och letat lämpliga lokaler. De fann vi i Ljungsbro.
Ett informationsmöte om det planerade boendet arrangeras i mars i Ljungsbro.
Det fanns en tid när framtidstron sjöd i Ljungsbro. Då låg Cloetta bakom utvecklingen i samhället.
– Det fanns en särskild sammanhållning när nästan alla jobbade på samma ställe, säger Margareta Johansson som har frisörsalong i centrala Ljungsbro.
– Idag tänker jag ibland att Ljungsbro är samhället som Linköpings kommun har glömt.