- Tryggheten har fått sig en törn!
Det säger en pappa som kommer till mordplatsen med sin familj där ett av barnen är jämnårigt med ett av offren.
Många som Corren träffar uppger att de börjat tänka om, låser ytterdörren och inte gärna går ut ensam i Ljungsbro. På fritidsgården höll man öppet med extra persona.
- Vi möter gråtande ungdomar och föräldrar på fritidsgården. Det är en tragisk händelse men mitt i allt detta är det fantastiskt att se hur alla människor kommer samman och hjälper varandra, säger Helena Hadfy, en av Ljungsbroskolans rektorer.
Fritidsgården håller öppet utan några åldersgränser. Helena Hadfy berättar att behovet är stort och att mindre barn har ett annat förhållningssätt till hemska händelser än unga.
- De yngre barnen undrar ofta om offret, om personen var rädd eller hur personen mådde. Medan ungdomar kan relatera till förklaringar som psykisk ohälsa och har ett annat samhällsperspektiv.
Personalen på skolan har en stor uppgift just nu.
Hur hanterar ni det här?
- Vi har lagt upp en strategi. Personalen är oerhört duktig och vi har även fått stöd från de sociala myndigheterna och från kyrkorna. Men mycket hänger på hur mycket information polisen kan lämna.
Hur då menar du?
- Det florerar väldigt mycket rykten just nu, som vi också måste hantera, säger Helena Hadfy.
Hur kommer ni att bemöta eleverna på måndag?
- Personalen ska träffas på söndag kväll och diskutera vad vi ska säga till eleverna. Det vet vi inte riktigt just nu. Men det handlar om att bemöta deras frågeställningar.
I Allhelgonakyrkan strömmar tonerna från ett stilla pianostycke och nedanför altaret står ett stort antal ljus tända. Här uppskattar personalen att man haft uppåt 200 besökare fram till sena eftermiddagen. Och fler besökare kom under lördagskvällen.
- Vi hålller dörren öppen. Vi kan möta människor som vill stilla sin oro och vi kan hålla dem sällskap, bjuda på något att äta och trösta, säger Sverker Linge, kyrkoherde.
Klockan 18 på söndagskvällen hålls en gudstjänst som kommer att handla om det hemska som drabbat samhället.
- Vi kommer att lämna stort utrymme för sorgen som just nu finns i Ljungsbro, säger Sverker Linge. Men också hoppet. Människan har en stark förmåga att läka såren. Även om det tar tid.