- De svenska djuren verkar vara väldigt välskötta. De är så rena, konstaterar Jill Lloyd från Benalla, Australien, efter en liten stund på utställningen.
Hon jämför med sina kor i Australien som går ute året om och blir väldigt smutsiga. Hon och hennes man har en farm med nära 3 000 nötkreatur och 1 200 får.
Fyrtio kouppfödare kom från Nya Zeeland, trettio från USA och ett tiotal från England, Kanada och Uruguay har kommit till Swedish Hereford National Show.
Gästerna är på väg till hereford-världskongressen, som hålls vart fjärde år och den här gången äger rum i Köpenhamn. Innan dess hinner sällskapet titta på nöt i Finland, Sverige och Norge.
Men Jill Lloyd är inte här för att leta efter möjliga avelsdjur.
- Nej, vår farm är självreproducerande. Men det är flera tjuruppfödare med på resan och de letar efter avelsdjur.
Vad är det då de tittar efter, hur ska en riktigt fin hereford se ut?
- Den ska ha en bra storlek på själva kroppshyddan och bra fötter. Och tjurpaketet måste vara stort! Om du förstår vad jag menar? säger Jill Lloyd, ler och hissar de välplockade ögonbrynen.
En som fick tillfälle att visa upp djur för de internationella gästerna var Kristin Davidsson, 19, som bor i Framnäs utanför Kisa. Hon kom överraskande tvåa i tävlingen i showmanship, uppvisning, för ungdomar.
Många kompisar överfaller henne med grattiskramar på promenaden från prisutdelningen till båset där kvigan står. Hon har tidigare visat mjölkdjur, men det här var allra första gången hon tävlade i att visa upp köttdjur.
- Man ska visa att man har kontroll över djuret, men även ha koll på domaren. Man ska gå med pondus och på ett sätt så att man visar djuret från dess bästa sida, berättar Kristin Davidsson.
Tävlingen i showmanship vanns av Emma Strand från Eskilstuna.