För den som kunde tänka sig att stanna i plugget efter skoltid fanns kaffe, bulle och massor av böcker att fynda.
Rektor Gunnel Oldbring och Elisabeth Björeqvist, lärare i svenska och engelska, menar att bokcaféet handlar lika mycket om att uppmuntra till läsning som att visa upp en skola som föräldrar och elever kan vara stolta över.
- Vi har fått ett oförtjänt dåligt rykte. Jag trivs jättebra här och jag hoppas att aktiviteter som denna kan förändra folks bild av Ljungsbroskolan, säger Elisabeth Björeqvist.
TemadagUnder dagen har årskurs sju haft en temadag kring läsning och alla högstadiets elever har lyssnat på författaren Åsa Anderberg Strollo. Det verkar som att många fick sitt lystmäte av böcker då, för på bokcaféet är det glest mellan eleverna. Men i ett hörn sitter några niondeklassare och spelar gitarr.
Lockades med bio- Vi fick varsin biobiljett för att komma hit och spela, säger Antonia Skatt.
Går folk inte hit för att det handlar om böcker eller för att det är i skolan?
- Både och tror jag, det är väldigt få som är intresserade av böcker, menar Pierre Lilja.
- De borde ha ordnat ett skivcafé istället, tycker Anna Milkovic.
Fanns fyndDesto fler föräldrar och småsyskon har hittat hit, och visst finns det några fynd bland alla högar med donerade böcker. Susanna Alakoskis "Svinalängorna" för en femma får mig att höja på ögonbrynen, men samma pris för Scans "En liten bok om kött och chark" från 1976 känns inte riktigt lika lockande. Utan pärm till råga på allt.
Till slut slår jag till på en pocketutgåva av Klas Östergrens "Fantomerna" och lämnar Ljungsbroskolans matsal med ett nöjt flin på läpparna.