Vakten: "Jag tänkte att mitt liv är kört"

Den 34-årige mannen hämnades på en ordningsvakt genom att dra fram en pistolattrapp. Nu döms mannen för grovt hot mot tjänsteman.

34-åringen var beväpnad med en så kallad airsoft fjäderpistol.

34-åringen var beväpnad med en så kallad airsoft fjäderpistol.

Foto: Polisen

Linköpings kommun2019-09-26 17:00

Händelsen inträffade i anslutning till en krog i centrala Linköping den 30 augusti förra året. En ordningsvakt bestämde sig för att avvisa 34-åringen från krogen sedan denne tagit av sig tröjan på dansgolvet. 

34-åringen avlägsnade sig från platsen – men återkom efter några minuter och drog fram ett pistolliknande föremål, som senare visade sig vara en så kallad airsoft fjäderpistol.  

34-åringen laddade vapnet och siktade mor ordningsvakten. Sedan krävde han att ordningsvakten skulle gå ner på knä. Detta gick inte vakten med på, trots att han kände stark rädsla.    

– När jag hörde att han laddade den så tänkte jag att mitt liv är kört, sade ordningsvakten i förhör.  

34-åringen flydde från platsen, men polisen lyckades snabbt hitta honom på en innergård i närheten av krogen. I anslutning till platsen hittades det pistolliknande föremålet av en hundpatrull. På föremålet säkrades senare dna som kom från 34-åringen.  

Under rättegången i Linköpings tingsrätt erkände 34-åringen brottet. Han berättade för rättens ledamöter att han kände sig förnedrad och att han ville skrämma ordningsvakten. 

Tingsrätten dömer 34-åringen för grovt hot mot tjänsteman. Han döms även för ringa narkotikabrott eftersom han var påverkad när händelsen inträffade.  Straffet blev fängelse i åtta månader. 34-åringen ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till ordningsvakten. 

Polisen hittade luftvapnet på en innergård i närheten av krogen.
Polisen hittade luftvapnet på en innergård i närheten av krogen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!