Ung man utsatt för mordförsök

Under fredagskvällen attackerades en man i 20-årsåldern av en ensam gärningsman.

Linköpings kommun 22 november 2019 22:28

Vid 18.40-tiden blev en man attackerad  utomhus nära infarten till Skäggetorp centrum.

Den skadade mannen lyckades fly från platsen. Han fick hjälp av några personer i området med att ta sig till akutmottagningen på Universitetssjukhuset, där han vårdades för sina skador under kvällen. 

– Mannen har allvarliga skador, men de är inte livshotande, uppgav polisens presstalesperson Erik Terneborn på fredagskvällen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen blivit huggen i benet, men det är inget som polisen vill bekräfta.

– Jag vill inte gå in på vilken typ av skador det rör sig om, svarade Terneborn.

 

Eftersom mannen skjutsades av en privat bilist till sjukhuset, och inte ambulans, fick polisen kännedom om ärendet först senare på kvällen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, alternativt dråpförsök. Sent på fredagskvällen fanns ingen misstänkt. Polisen är intresserad av vittnesuppgifter från Skäggetorps centrum vid 18.40-tiden. Den som har tips eller uppgifter att lämna uppmanas ringa till 114 14.

Under lördagen kunde mannen lämna sjukhuset. Polisen har dock fortfarande inte kunnat göra några gripanden.

– Man skulle försöka hålla förhör med den här personen, men det jag vet inte om vi har gjort det än. Vi har inte fått så mycket information så att det har kunnat leda oss fram till en gärningsperson, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund. 

Det här är andra gången på kort tid som en person tillfogas allvarliga skador i Linköping. I måndags hittades en man knivskuren i närheten av Trädgårdstorget. Han fördes i ambulans till US, där han opererades akut. Även den händelsen utreder polisen som mordförsök. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa