Ulrika marken trotsade de tunga molnen

Trots tunga moln på torsdagseftermiddagen lockades folk och knallar till årets Ulrika marken. Favoriterna på marknaden var bland annat osten och köttet.

Marknaden lockade folk trots de tunga molnen.

Marknaden lockade folk trots de tunga molnen.

Foto: Erika Landt

Linköpings kommun2019-09-12 21:30

Längs Ulrikas gator stod knallar som sålde allt från ballonger till skumbollar. En besökare som varit på plats sedan morgonen är  Kenny Sundberg och han berättar att han besökt marknaden i 40 år. 

– Jag tycker det är trevligt att gå runt och titta. Man träffar gamla bekanta, säger Kenny Sundberg. 

En annan marknadsveteran är Maj Gustavsson, som är på sista rundan av sitt tionde besök. Maj Gustavsson säger att hon besiktigar sin bil i september och passar därför på att åka till marknaden samtidigt. 

– Jag besiktigar bilen på förmiddagen, sedan åker jag till min svägerska och äter lunch och sen åker vi hit och är här, säger Maj Gustavsson. 

Gustavssons favorit på marknaden är rökt kött som hon köper, men hon säger att hon även ska passa på att köpa klistermärken till sina barnbarn innan de åker från marknaden. 

För Kristina Knudsen är årets besök till marknaden det andra, medan det är det allra första för hennes man Bent Knudsen. Det var för över tio år sedan Kristina Knudsen senast var på marknaden, men de goda minnena fick henne att åka tillbaka. 

– Jag har pratat i många år om att jag ville återvända, men det har inte blivit av. I år tänkte jag att "Nej, i år ska jag iväg", säger hon.

Paret är på sin sista runda, men har under besöket inhandlat bland annat gurkor och korv. De säger att årets favorit var att de hittade dansk ost. 

Kenny Sundberg har besökt marknaden varje år i 40 år.
Kenny Sundberg har besökt marknaden varje år i 40 år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!