Stöldförsök avbröts av rådigt ingripande

Under natten mot söndagen larmades polisen om flera pågående stölder från förråd i olika delar av staden. Polisen utesluter inte att det finns ett samband.

Polisen fick flera larm om pågående stölder.

Polisen fick flera larm om pågående stölder.

Foto: Fredrik Sandberg/TT/arkiv

Linköpings kommun2019-12-01 10:19

– I alla de här fallen är det två personer som varit på olika cykelförråd, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisregion öst.

Vid 02.41 kunde ett stöldförsök i en källare i Ryd avbrytas efter ett rådigt ingripande från en privatperson. Två unga killar hade brutit upp flera dörrar, innan de avbröts och flydde fältet tomhänta.

Klockan 03.22 såg en annan inringare hur två personer stal en elcykel från en fastighet på Stationsgatan i Tannefors. Precis som i fallet ovan hann de skyldiga försvinna innan polis kunde ingripa.

Knappt en timme senare, vid 04.15, observerades två unga killar när de försökte bryta sig in i ett cykelförråd i Hejdegården. De skrämdes dock i väg innan de hann få med sig något stöldgods.

Polisen utesluter inte att det skulle kunna röra sig om samma personer som begått brotten.

– Det är rimligt tidsmässigt att man skulle ha kunna tagit sig runt, även om det handlar om lite olika områden i staden, säger Erik Terneborn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!