Snabbmatsställe i city bygger ut

Konkurrensen om falafelkunderna hårdnar. På måndag nyöppnar Falafelhuset med utökad meny och plats för fler gäster.

Nya större lokaler och ny meny. På måndag nyöppnar Falafelhuset på S:t Larsgatan. På bilden restaurangägaren  Alaaeddin Alaswad.

Nya större lokaler och ny meny. På måndag nyöppnar Falafelhuset på S:t Larsgatan. På bilden restaurangägaren Alaaeddin Alaswad.

Foto: Johan Rödin

Linköpings kommun2020-03-01 08:00

Tidigare var det inte helt lätt att få sittplats på Falafelhuset på S:t Larsgatan i centrala Linköping. Men genom att använda sig av en tidigare lägenhet bakom restaurangen har antalet bord och stolar plussats på rejält i de uppfräschade lokalerna.

– Och så har vi passat på att byta ut ventilation, golv, el och kakel. Allt är nytt, säger restaurangägaren Alaaeddin Alaswad.

På köksfronten har en ny kolgrill och annan ny utrustning gjort att falafeln och shawarman fått konkurrens på menyn.

– Nu kan vi även göra spett, grillade hamburgare och döner kebab, berättar Alaswad. 

I dag har Falafelhuset fem anställda vid restaurangen vid Universitetet och fyra i centrum. Det kommer att bli fler, enligt Alaaeddin Alaswad.

– Vi behöver anställa två eller tre till restaurangen här i stan, säger han.

Konkurrensen i dag är en helt annan än när Falafelhuset öppnades 2016. Men det är inget som skrämmer Falafelhusets ägare.

– Hur många konkurrenter som än dykt upp har vi ändå hela tiden haft kvar lika många kunder. Nu har vi plats för många fler gäster. Det finns ett arabiskt uttryck som säger "Gud räcker till alla". Så är det, skrattar Alaaeddin Alaswad.

Ombyggnationen har tagit fem månader och kostat omkring två miljoner kronor. Alaeeddin Alaswad är medveten om att det krävs fler kunder för att få tillbaka de pengarna.

– Jag är inte alls orolig. Problemet förut var att vi inte hade tillräckligt med plats och ingen toalett. Det har vi nu.

Karta: Falafelhuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!