Shanazis hjältar har återuppstått

Ryktet om att Shanazis hjältar och hjältinnor inte finns längre ser ut att vara betydligt överdrivet.

Gustav Appelberg (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden har inga planer på att lägga ner Shanazis hjältar och hjältinnor. Ledaren för verksamheten, Houshyar Kafashi i mitten av gruppbilden

Gustav Appelberg (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden har inga planer på att lägga ner Shanazis hjältar och hjältinnor. Ledaren för verksamheten, Houshyar Kafashi i mitten av gruppbilden

Foto: Montage

Linköpings kommun2019-11-08 09:00

Det var under en debatt i Linköpings kommunfullmäktige om vem som har ansvar för barn som inte kommer tillbaka till skolan som miljöpartisten Maria Moraes frågade ledamöterna om de kände till att den verksamhet i Linköping som framgångsrikt jobbat bland annat med de frågorna, nu hade gått i graven, eller i alla fall tagit en väldigt lång paus.

Men så är det inte. Fredrik Svensson som är samordnare av riktad verksamhet i kommunen uppger att verksamheten fortsätter. Men bara nästan som vanligt. Skälet till detta är att eldsjälen Houshyar Kafashi som varit med och startat Shanazis hjältar är tjänstledig.  

– De kanske är kvar, men kompetensen saknas och då kan de inte göra samma saker, säger Maria Moraes som en förklaring till "dödförklaringen" av verksamheten.  

Enligt Fredrik Svensson har Shanazis alla hjältar och hjältinnor varit ute skolor under hösten och diskuterat sådant som barns rättigheter, hedersvåld och förtryck. När försöken att  hitta en ersättare med samma spetskompetens som Houshyar Kafashi  misslyckades,  bestämde man sig för att fortsätta att jobba bara med de hjältar och hjältinnor som utbildats under Houshyar Kafashis ledning de senaste åren. 

Enligt Gustav Appelgren (L) ordförande i Kultur- och fritidsförvaltningen, så har det aldrig varit aktuellt att lägga ner Shanazis hjältar och hjältinnor och det finns inte heller några ekonomiska skäl till att göra det heller. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!