SD kräver svar om åtgärder mot migranter

Sverigedemokraterna vill veta varför kommunens styrande tillåtit migranter att bygga bosättningar i flera år. Partiet vill också veta vad som görs för att stoppa illegala bosättningar.

Chris Dahlqvist (SD) reagerar mot illegala bosättningar, som den som fanns längs E4 tidigare.

Chris Dahlqvist (SD) reagerar mot illegala bosättningar, som den som fanns längs E4 tidigare.

Foto: Johnny Gustavsson/montage

Linköpings kommun2020-04-03 18:00

”Sverigedemokraterna anser att det är oacceptabelt ur ett socialt och medmänskligt perspektiv att det år ut och år in kunnat förekomma bosättningar av detta slag i kommunen” skriver Sverigedemokraterna i en interpellation som så småningom kommer att tas upp och besvaras i kommunfullmäktige.

I interpellationen kräver SD svar på varför bosättningar har tillåtits, och ”vilka åtgärder den styrande minoriteten tänker vidta för att motverka illegala bosättningar av detta slag”, som partiet skriver. Tillåtandet har betytt att kommunen medverkar till ”att cementera ett skuggsamhälle” enligt SD.

Chris Dahlqvist, gruppledare för SD i Linköping, har åkt ut och tittat på en illegal bosättning och konstaterar att platsen var nedskräpad. Han uppger att han fått samtal från företagare och privatpersoner som upprörts.

– Att människor i Linköping bor på det här sättet är destruktivt för invånarna som helhet. Detta berör oss alla. Det är oacceptabelt att människor ska bo på det här sättet. Grundproblemet är att de här personerna inte har något i Sverige att göra med det syftet som de befinner sig här i som är tiggeri, människohandel och kriminalitet, hävdar Chris Dahlqvist.

Han anser att Sverigedemokraterna under åren försökt bidra till att lösa problemet.

– Vi har motionerat om ett tiggeriförbud och om att kommunen borde kartlägga människohandel bland tiggande. Men vi har inte fått gehör, säger Chris Dahlqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!