Rattfyllerist skyllde på Pokémon

Den 36-årige bilisten körde in i en stolpe med 2,38 promille alkohol i blodet. I förhör skyllde hon på att hon spelat Pokémon Go.

Den 36-åriga kvinnan skyllde i förhör på att hon hade spelade mobilspelet Pokémon Go. Nu åtalas hon för grovt rattfylleri och smitning från trafikolycksplats.

Den 36-åriga kvinnan skyllde i förhör på att hon hade spelade mobilspelet Pokémon Go. Nu åtalas hon för grovt rattfylleri och smitning från trafikolycksplats.

Foto: Thomas Cytrynowicz/Arkivbild

Linköpings kommun2019-10-25 16:00

Den 27 mars i år larmade en privatperson polisen om att han just sett hur en bil körde in i en trafikstolpe i Lambohov. Bilen stannade inte på platsen. Vittnet kunde dock berätta för polisen var bilen stod parkerad. Patrullen lyckades snart hittade den krockskadade bilen och kunde snart sluta sig till vem som ägde den. 

Det visade sig snart att det var en 36-årig kvinna som hade kört bilen. Hon var kraftigt berusad. 36-åringen förnekade dock till en början att hon skulle ha kört under påverkan av alkohol. Hon påstod att hon hade spelat mobilspelet Pokémon Go när hon körde på stolpen. 

Denna incident hade gjort henne så skärrad att hon hade börjat dricka alkohol efter att hon stannat. 36-åringen sade sig ha druckit en halv liter vin och en "hel del" whisky efter att hon kört.  När polisen frågade hur det kom sig att hon hade alkohol i bilen svarade hon: 

– Jag hade köpt det dagen innan och glömt att ta med mig den in.

En analys som Rättsmedicinalverket gjorde visade dock att så kallad eftersupning kunde uteslutas. Konfronterad med detta resultat valde 36-åringen att erkänna att hon trots allt hade druckit en del alkohol innan hon körde på stolpen. 

– Jag hade inte kört om jag hade känt mig påverkad, säger hon i förhör. 

36-åringen har nu åtalats för grovt rattfylleri och smitning från trafikolycksplats. Till den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt har åklagaren kallat vittnet som såg när kvinnan körde på stolpen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!