Polisinsats efter larm om beväpnad person

Strax efter lunch på tisdagen befann sig flera polispatruller i Skäggetorp. Senare visade det sig bero på ett larm om en beväpnad person.

Flera poliser är på plats.

Flera poliser är på plats.

Foto: JOHNNY GUSTAVSSON

Linköpings kommun2019-11-26 12:44

Vid 12.30 meddelade polisen att de sedan 11-tiden varit ute på ett ärende i Skäggetorp.

– Ingångsvärdet var att en person setts med ett vapenliknande föremål, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson vid Polisen i Öst.

Strax innan klockan ett meddelade polisen att insatsen innefattade kontroll av flera fastigheter i området. Regionala insatsstyrkan var inkopplad precis som hundpatruller, områdespoliser och utryckningspoliser.

– När det kommer uppgifter initialt om att det kan finnas vapen går vi alltid in med den inställningen att vi kan möta det, och då gör vi på det här sättet både för vår egen och för andras säkerhets skull, säger Åsa Willsund.

Vid 14.30-tiden meddelade polisen att insatsen var avslutad, detta efter att de varken funnit något vapen eller någon misstänkt gärningsman. En man har tagits med till polisstationen för att få genomgå en inre utlänningskontroll. Mannen påträffades i samma bostad som polisen larmats till angående vapen. 

– Personen som tagits med är inte misstänkt för något brott utan vi kommer att göra en kontroll mot Migrationsverket för att se om mannen har rätt att vistas i landet, säger Åsa Willsund.

Det ska inte finnas någon koppling mellan denna händelse och gårdagens misstänkta skottlossning

– Eftersom det inte finns några brottmisstankar kan det inte kopplas till något annat ärende, säger Åsa Willsund. 

Ingen person skadades i samband med händelsen.

Arkivbild.
Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!