Polisen spärrade av efter biljakt

Polisen spärrande under söndagskvällen av ett område i Vasastan i centrala Linköping.

Polisen har spärrat av i centrala Linköping.

Polisen har spärrat av i centrala Linköping.

Foto: Victor Bomgren

Linköpings kommun2019-12-01 20:58

Polisen hade under söndagskvällen satt upp avspärrningsband vid Vasagatan i Linköping. Enligt vittnesuppgifter från platsen prejade en polisbil en annan bil av vägen på platsen.

– Grunden i det här ärendet är ett inbrottslarm från ett företag på Gamla Tannerforsvägen. Ett vittne hade där observerat en lätt lastbil lämna platsen och ganska så snart därefter kunde en patrull sniffa reda på bilen. Det blev en kortare biljakt som slutade med att mina kollegor valde att preja lastbilen av vägen för att få stopp på fordonet, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

I samband med att biljakten tog slut försvann ett antal personer från lastbilen. Polisen observerade hur åtminstone en person blev upplockad i en liknande lastbil som den man prejat av vägen.

– Vi lyckades sedermera få rätt på den här lastbilen i Tallberga och den stoppades. Även från den bilen lämnade några personer till fots men vi hade en hundpatrull i närheten som kunde nosa upp personerna, säger Torbjörn Lindqvist.

Tre personer hade vid midnatt gripits misstänkta för stöld genom inbrott.

Polisen ska ha prejat bilen av vägen.
Polisen ska ha prejat bilen av vägen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!