Personal samlade in 1500 flaskor handsprit

Medarbetare på Linköpings kommun har tillsammans kunnat samla in 1 500 flaskor handsprit till verksamheter inom vård och omsorg.

Medarbetare på Linköpings kommun har samlat in 1500 flaskor med handsprit för verksamheter i behov.

Medarbetare på Linköpings kommun har samlat in 1500 flaskor med handsprit för verksamheter i behov.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Linköpings kommun2020-04-05 19:00

Malin Robertsson Bly, planeringsledare på Linköpings kommun, har tillsammans med vårdpersonal organiserat insamlandet av 1 500 flaskor handsprit. Detta har gjorts via företag och kommunala verksamheter.

– Det är otroligt roligt att se, säger hon.

Från och med den 30 mars har all handsprit tagits bort från Linköpings kommuns administrativa verksamheter för att istället disponeras till verksamhet inom vård och omsorg.

– Vi har haft människor som har letat på alla möjliga platser och skrymslen. Exempelvis har man letat igenom de stängda gymnasieskolorna, säger Malin Robertsson Bly.

– Vissa arbetsplatser har 3 flaskor och andra har hela kartonger, fortsätter hon.

Malin Robertsson Bly berättar att flera människor har blivit glada över att kunna hjälpa till då många känner sig hjälplösa i samband med coronakrisen. Hon beskriver hur det har blivit ett sätt att kunna bidra i form av en konkret uppgift.

– Vi har haft människor som har sagt att det har gjort deras dag, säger hon.

– Jag förväntade mig faktiskt inte att det skulle gå så pass lätt som det gjorde.

Malin Robertsson Bly berättar att det känns nödvändigt att kunna bidra i en tid när det verkligen behövs. Hon beskriver hur de jagar material och uppmuntrar människor till att bidra med exempelvis munskydd eller ansiktsskydd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!