Nu öppnar ny klädbutik i centrum

Trendiga second handkläder och nya designade varumärken. Nu öppnar Awesome rags på Bokhållaregatan.

Nu öppnar paret Thomas Östberg och Marie Lind Awesome rags på Bokhållaregatan.

Nu öppnar paret Thomas Östberg och Marie Lind Awesome rags på Bokhållaregatan.

Foto: Pelle Johansson

Linköpings kommun2019-09-12 19:30

Det är paret Marie Lind och Thomas Östberg som flyttar in i lokalerna där inredningsbutiken 200 kvadrat tidigare var hyresgäst.

Lind och Östberg drev tidigare herrklädesbutiken Bertoni i Gränden, men valde att flytta till Stockholm i samband med att franchisekedjan gick i konkurs. Det  var för tio år sedan.

– Nu är vi tillbaka i stan. Det ska bli otroligt spännande med det här nya konceptet, säger Marie samtidigt som Thomas håller på att fixa i verkstaden som ligger längst in i butiken.

– Här kommer vi att ta emot folk som vill designa om kläder som vi har här inne. Det ska naturligtvis göras i samråd med oss, men vi tänker låta kreativitet och skapande få stort utrymme, säger han.

Marie Lind berättar att hon älskar att sälja kläder, men menar att branschen måste leta efter delvis helt nya vägar för att kunna överleva.

 – Det kan tyckas vara lite vågat att dra igång något nytt när många andra klädbutiker tvingas slå igen. Men återbruk och second hand är framtiden. Det handlar om att sätta miljön i fokus när vi bestämmer oss för vilka kläder vi ska ha. Och att handla nya plagg som framställts på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Nu hoppas Lind och Östberg kunna utveckla ett nära samarbete med lokala designers.

– Och vi ser gärna att folk kommer hit med sina gamla kläder. Vår grundtanke är att det ska vara trendiga grejer som väcker folks nyfikenhet.

I butiken kommer det också att finnas ett mindre sortiment av inredningsdetaljer, men också skor, smycken och väskor.

Det är på Bokhållaregatan som den nya klädbutiken öppnar.
Det är på Bokhållaregatan som den nya klädbutiken öppnar.
Karta: Bokhållaregatan 1
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!