Narkotikasmugglare gick i polisens fälla

Den 22-årige mannen beställde ett kilo narkotika på nätet. När han skulle hämta ut paketet gick han dock i polisens fälla.

Den 22-årige mannen kastade ut paketet genom fönstret. Men poliser såg vad som hände.

Den 22-årige mannen kastade ut paketet genom fönstret. Men poliser såg vad som hände.

Foto: Arkivbild/Polisen

Linköpings kommun2019-11-22 13:00

Den 17 oktober i år valde tullen i Malmö att kontrollera ett paket som skickats från Nederländerna. Paketet, som visade sig innehålla 999 gram 3-CMC, var adresserat till en 22-årig man från Linköping. 

Tullen informerade polisen i Linköping som, i samråd med åklagare, bestämde sig för att gillra en fälla. Narkotikan i paketet byttes ut mot en motsvarande mängd farinsocker. Paketet lämnades sedan vidare till en livsmedelsbutik i Linköping. Personalen i butiken informerades om vad som var på väg att ske.

På kvällen den 22 oktober kom 22-åringen till butiken. Civilklädda poliser fanns på plats och kunde se när mannen hämtade ut paketet. När 22-åringen sedan begav sig hem fanns poliser på plats. 

Cirka en halvtimme efter att 22-åringen hämtat ut paketet började polisen bryta sig in i lägenheten. Detta fick 22-åringen att reagera snabbt. Han öppnade ett fönster och kastade ut paketet. Poliser som befann sig utanför fastigheten såg dock vad som hände och kunde ta kontroll över paketet. 

22-åringen greps, anhölls och häktades som misstänkt för grov narkotikasmuggling. Nu har han åtalats för det aktuella brottet. I förhör har 22-åringen nekat till brott. Han hävdar att han fick en avisering om att han hade ett paket att hämta, men hävdar att han inte visste vad det innehöll. 

När förhörsledaren undrade varför 22-åringen kastade ut paketet svarade denne: 

– Jag blev livrädd. Jag var redo att hoppa ut genom fönstret. Jag trodde inte att det var polisen.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!