Misstänkte mannen släppt på fri fot

Den man som greps i fredags, misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse, har släppts. Något som P4 Östergötland var först med att rapportera om.

Linköpings kommun2019-10-06 14:46

Det var på fredagsmorgonen som polisen slog till mot ett hus i Ljungsbro. Poliser med hundar sågs i området och kriminaltekniker och civilklädda poliser bar ut föremål från fastigheten.

Senare bekräftades att en man gripits i samband med insatsen. Han anhölls därefter som misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Men på söndagen släppts alltså mannen som enligt P4 Östergötland är i 25-årsåldern på fri fot.

– Anhållandet är hävt. Men personen i fråga är inte avförd som misstänkt ur utredningen, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Kan man tolka detta som att misstankarna mot honom har försvagats?

– Jag kan inte göra någon tolkning av detta. Det lilla som jag har att säga är det som åklagaren har valt att gå ut med.

Någon ytterligare information om ärendet lämnas inte ut.

– Men förundersökningen fortsätter, säger Annika Collin.

Våra källor har uppgivit att misstanken mot mannen rör sprängningen på Garnisonen den 19 augusti i år. Det var när polisens bombtekniker skulle desarmera en bomb som placerats på en beslagtagen moped som den kraftiga explosionen inträffade. En förrådsbyggnad blev totalförstörd.

Polisen har kommit fram till att dynamit användes vid både Garnisonssprängningen och explosionen vid Ådalagatan den 30 maj.

Förundersökningen leds av Åklagarmyndighetens riksenhet mot internationell och organiserad brottslighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!