Michael Cocozza utesluts från Alliansen

Michael Cocozza (L) utesluts från Alliansen. "På grund av upprepade brott mot alliansens samverkansformer så är han inte längre en del av Alliansen och styret", säger Åsa Wennergren, gruppledare Liberalerna.

Linköpings kommun 17 oktober 2019 11:35

Michael Cocozza (L), ledamot i kommunfullmäktige och arbetsmarknadsnämnden, utesluts ur Alliansen och styret. Det meddelade Åsa Wennergren medlemmarna i Liberalerna i Linköping på onsdagskvällen. I onsdags fattade arbetsmarknadsnämnden beslut om en ny internbudget för år 2020. En budget som Michael Cocozza inte ställde sig bakom.

– På grund av upprepade brott mot Alliansens samverkansformer så är han inte längre en del av alliansen och styret. Det handlar om hans yrkande mot Alliansen, i fullmäktige och i våra principiellt viktigaste frågor. Som till exempel igår när han avstod från att delta i Alliansens beslut om budget. Han blir inte utesluten ur partiet, utan detta gäller endast allianssamarbetet, säger Åsa Wennergren, gruppledare och kommunalråd för Liberalerna i Linköping. 

Åsa Wennergren poängterar att beslutet grundar sig i att Michael Cocozza vid flera tillfällen inte ställt sig bakom Alliansen i kommunfullmäktige. 

– Så här bedriver man inte politik. Politik handlar om att ge och ta, kompromissa, och fram för allt hålla sig till ingångna överenskommelser. Vi är ju inga individer som har ingått en allians, utan vi är partier. Klarar man inte av det, kan man inte var en del av allianssamarbetet. Med anledning av det har alliansens kommunalråd beslutat att inte längre se honom som en del av allianssamarbetet, säger Åsa Wennergren. 

Arbetsmarknadsnämnden nya budget, som fattades i onsdags, innebär i korthet att Alliansen vill ta fram 500 platser för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden, och att människor med kort utbildning ska få chans att arbeta på Tekniska verkens återbrukscentral samt heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

KD vill sänka skatten igen – "Vi har förutsättningarna"

KD vill sänka skatten igen – "Vi har förutsättningarna"

Het debatt mellan S och M: "En stor plastgran – jag blir förstummad!" • "Linbike var resursslöseri"

Het debatt mellan S och M: "En stor plastgran – jag blir förstummad!" • "Linbike var resursslöseri"

Insändare: Skapa en livsvänlig framtidsstad redan nu

Skapa en livsvänlig framtidsstad redan nu

Debatt: Gårdsförsäljning gynnar landsbygden

Insändare: Vad kostade felsatsningen på elcykel egentligen?

Visa fler