Maskerade män slog till mot villa

Polisen kan vara på väg att klara upp ett allvarligt brott. En 24-årig man har häktats för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel.

En 24-årig man har häktats för inblandning i brottet.

En 24-årig man har häktats för inblandning i brottet.

Foto: Arkivbild

Linköpings kommun2019-10-01 13:30

Vid 03-tiden den 22 juni i år bröt sig flera maskerade personer in i en villa på landsbygden, öster om Linköping. Villaägaren vaknade av att han hörde ljud som lät som att någon tagit sig in i huset. 

– Personerna, de var flera och maskerade, lyckades bryta sig in i bostaden. Målsäganden konfronterade personerna inne i hemmet, då blev han misshandlad. De tvingade till sig bilnycklarna till en bil av dyrare klass, i spannet en halv till en miljon, sade polisens presstalesman, Erik Terneborn. 

Villaägaren tillfogades en fysisk skada som dock inte bedömdes som allvarlig. 

Polisen har nu, drygt tre månader efter det inträffade, gjort ett genombrott i utredningen. I onsdags i förra veckan anhölls en 24-årig man, som är hemmahörande i Stockholmsområdet, i sin frånvaro. På fredagen kunde anhållandet verkställas. Chefsåklagare Eva Nemec Nordh begärde 24-åringen häktad som på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. 

Under häktningsförhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar i lördags, nekade 24-åringen till brott. Tingsrätten valde dock att häkta mannen – men inte för grovt rån. Domstolen valde istället att häkta honom som på sannolika skäl misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel. 

24-åringen är känd av polisen och har tidigare bland annat dömts för grov stöld, skyddande av brottsling samt brott mot knivlagen. 

Åtal mot 24-åringen ska vara väckt senast den 11 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!