Kusiner satsar på ny restaurangkedja

I två nedlagda klädaffärer vid Trädgårdstorget kommer det att bli kebabställe med Berlinerprofil. Kusinerna Josef Lazar och Sanharib Shlimon vill skapa en kedja.

Josef Lazar och Sanharib Shlimon räknar med att öppna sitt döner kebab-ställe i februari.

Josef Lazar och Sanharib Shlimon räknar med att öppna sitt döner kebab-ställe i februari.

Foto: Sune Johansson

Linköpings kommun2019-11-10 10:00

Linköping är bara den första restaurangen i detta snabbmatskoncept. Mjölby är på gång, Jönköping nästa. Även Norrköping kan bli aktuellt.

Det kallas döner kebab och är mat som turkiska invandrare spred till Västtyskland på 70-talet: Grillat kött på stora lodräta spett, och serverat med bröd.

– Många svenskar turistar i Tyskland och känner igen maten. Vi vill att det ska vara samma stil på vår restaurang, säger Josef Lazar som drar igång detta tillsammans med kusinen Sanharib Shlimon.

Josef har viss bakgrund i branschen som restauranggrossist. Sanharib jobbar i byggbranschen. Nu ska de slå samman och bygga om två lokaler vid Trädgårdstorget. Båda är nyligen nedlagda klädbutiker, Carlings och Masai.

Är det inte mördande konkurrens inom snabbmat i Linköping?

– Vi är inte rädda för konkurrens. Det är bara bra. Vi har McDonalds på andra sidan torget. Vi kommer tillsammans att dra folk från nöjeskvarteren vid Ågatan, tror Sanharib.

Sena öppettider på helgerna. Beställning via app eller terminaler i restaurangen. Flera sorters kött, plus vegetariskt. Det är konceptet. Och efter Linköping kommer Viringe i Mjölby intill E4, där Josef Lazar i dag äger Burger Kings fastighet.

– Jag har sökt bygglov för att bygga nytt där, till oss själva och till ytterligare en restaurang med asiatisk mat, berättar Josef.

På Trädgårdstorget räknar man med öppning i februari.

– Det vore häftigt att öppna 2020-02-02 klockan 20.02, säger Sanharib.

Än så länge är det två tomma lokaler som Sanharib Shlimon tittar in i. Men här ska bli snabbmat med döner kebab.
Än så länge är det två tomma lokaler som Sanharib Shlimon tittar in i. Men här ska bli snabbmat med döner kebab.
Karta: Trädgårdstorget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!