Krogbesökare smet från notan – tre gånger

En 30-årig man har upprepade gånger besökt krogar och struntat i att betala. Nu har han fått sin dom.

Vid tre tillfällen har en 30-årig man vägrat att betala för sina drinkar. Nu döms han för bland annat tre fall av ringa bedrägeri.

Vid tre tillfällen har en 30-årig man vägrat att betala för sina drinkar. Nu döms han för bland annat tre fall av ringa bedrägeri.

Foto: Peter Jigerström/Jessica Gow/Arkivbild

Linköpings kommun2019-10-11 13:00

Den 28 december 2017 besökte mannen en krog i centrala Linköping. Han beställde in en öl, fem drinkar samt tre shots. Då det var dags att betala notan på 533 kronor påstod dock 30-åringen att han hade tappat sitt betalkort. 

När en ordningsvakt förklarade att han skulle ringa till polisen spårade situationen ur. 30-åringen hävdade att ordningsvakten inte hade någon rätt att hålla kvar honom och gjorde en ansats att gå. Sedan blev 30-åringen våldsam. 

En privatperson som befann sig på restaurangen försökte att lugna ner situationen – men blev då skallad av 30-åringen. 

Händelsen i Linköping var ingen engångsföreteelse. Den 22 april förra året besökte 30-åringen en krog i Stockholm och beställde in alkohol till ett värde av 841 kronor. Han betala dock inte för dryckerna. När personal försökte förmå mannen att stanna kvar utbröt tumult. 30-åringen slog och skallade en anställd i ansiktet. 

Den 5 januari i år besökte 30-åringen en krog i centrala Linköping – och beställde in alkohol för 959 kronor. Enligt åklagaren smet 30-åringen även från den notan. 

Linköpings tingsrätt har nu dömt mannen för tre fall av misshandel och tre fall av ringa bedrägeri. Dessutom döms han för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. 

Straffet blev skyddstillsyn med samhällstjänst i 80 timmar. Han ska även betala sammanlagt närmare 12 000 kronor i skadestånd. 30-åringen har tidigare dömts för bland annat bedrägligt beteende. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!