Körde i 100 km/h mitt i centrum

Den 26-årige mannen körde i över 100 kilometer i timmen på Platensgatan. Nu åtalas han för vårdslöshet i trafik.

Den 26-årige mannen försökte köra ifrån en polisbil. Nu har mannen åtalats för vårdslöshet i trafik. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)

Den 26-årige mannen försökte köra ifrån en polisbil. Nu har mannen åtalats för vårdslöshet i trafik. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)

Foto: Arkivbild

Linköpings kommun2019-09-03 22:00

Under natten till den 2 september förra året fick en polispatrull, som färdades i en civil polisbil, syn på en bil på Kungsgatan. Poliserna bestämde sig för att stoppa bilen och kontrollera föraren. 

26-åringen som satt bakom ratten tycks dock ha förstått vad som var på gång att ske. Han trampade på gasen och körde i hög fart från platsen. Polispatrullen försökte att köra ifatt bilen.  "Jag fick känslan av att föraren försökte fly och att han inte hade kontroll under körningen. Om det hade kommit andra trafikanter så hade det med hög sannolikhet inträffat en trafikolycka", skrev senare en av poliserna i en rapport. 

På Platensgatan var, enligt poliserna, farten uppe i över 100 kilometer i timmen. "Jag hade blåljusen på samt höll in tutan för att få fram ljud så att bilen skulle stanna", skrev en av poliserna. 

26-åringen körde över heldragna linjer och gjorde ingen ansats till att stanna. På Sparregatan höll det hela på att sluta illa. Mannen körde emot en husvägg och stannade. Poliserna beordrade 26-åringen att stanna när han var på väg ur bilen. I bilen satt fyra passagerare. 

Mannen, som saknar körkort, har nu åtalats för vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott. Enligt åklagaren var 26-åringen påverkad av ecstasy när han körde bilen. 

I förhör har den åtalade medgivit att han "kanske gasade lite", men hävdar att han hade kontroll på bilen. Han hävdar att han körde i högst 90 kilometer i timmen och att han fick panik när han blev förföljd av polisen.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!