Under hösten har tusentals svenska elever fått jobba fram lösningar på några av vår tids mest utmanande frågor i "sustainability hackathon", arrangerat av we_change, en del av Stiftelsen Fryshuset.
De åtta bästa idéerna har valts ut till den nationella finalen där Östergötland representeras av "Talk!" från Klara Teoretiska gymnasium.
I laget ingår Julia Hanson, Alice Jonsson, Åsa Döscher, Victor Wessman och Emelie Frank som går andra året på programmet för Handel och administration.
De valde kategorin "hälsa och välbefinnande". Deras innovation är en app för att försöka lösa problemet med ökande psykisk ohälsa hos unga.
– Det är ett ämne som är lätt att känna igen sig i. Alla av oss känner väl någon som är drabbad, säger Åsa Döscher.
– Det var Åsa som kom på idén med en app. Vi tyckte det var bra eftersom många unga hänger mycket på nätet och nätet samtidigt bidrar till att många mår dåligt, berättar Alice Jonsson.
Ett par intensiva timmars brainstorming ledde fram till idén om en app med flera funktioner, som information om psykisk ohälsa, chattmöjligheter och en almanacka som peppar och skickar ut notiser om exempelvis gruppträning.
Finns inga sådana appar redan?
– Jag har kollat nu efteråt. Det finns många appar om psykisk ohälsa. Men ingen med allting samlat på ett ställe så som vi har tänkt oss det, säger Julia Hanson.
Nu har Talk! knappt två månader på sig att slipa på sin presentation till finalen som avgörs i Stockholm den 29 januari nästa år.