Inbrottstjuv blev så trött att han somnade

Den 40-årige mannen bröt sig in i en bilfirma – men blev så trött att han somnade i bilen som han skulle stjäla. Nu har han åtalats.

Den 40-årige mannen sov i bilen när polisen kom till platsen.

Den 40-årige mannen sov i bilen när polisen kom till platsen.

Foto: Polisen/Arkivbild

Linköpings kommun2019-10-19 07:00

Det var på morgonen den 9 oktober i år som en man upptäckte att det skett ett inbrott i en bilfirma i Linköping. En dörr var uppbruten till lokalen. Vittnet fick snart syn på något oväntat: I en bil på området satt en man och sov. 

Polis kallades till platsen och kunde snabbt identifiera den sovande mannen –  en 40-årig man som dömts tidigare för liknande brottslighet. I bilen som mannen satt i fanns mängder av stöldgods från bilfirman. 

40-åringen erkände utan omsvep. 

– Just då tyckte jag att det var en bra idé att ta en bil, sade han i förhör. 

40-åringen berättade att han hade stått och brutit på dörren till bilfirman i flera timmar. Detta hade gjort honom både trött och kall. Han räknade med att polisen snart skulle dyka upp. 

– Jag tror att jag stod och bröt i tre timmar innan jag kom in. Det lät helvete och jag tänkte, "nu kommer dom, nu kommer dom", men nej, det gjorde ni inte.

När han till slut lyckades ta sig in i en bil som han lastade med stöldgods tog energin slut. 

– Jag slängde in mina saker där och satt kvar sen. Jag satt kvar och sov, jag väntade på att polisen skulle komma. Jag var jättekall och jackan var så blöt så den satte jag inte på mig.

40-åringen har nu åtalats för stöld och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han erkänner bägge brotten. 

Så sent som i november förra året dömde Linköpings tingsrätt 40-åringen till fängelse i sex månader för bland annat stöld och grov vårdslöshet i trafik. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!