Hockeysupporter gjorde motstånd

Djurgårdens mål fick stora konsekvenser för en 30-årig hockeysupporter. Nu har han dömts för våldsamt motstånd.

Den 30-årige mannen blev arg när Djurgården gjorde mål. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)

Den 30-årige mannen blev arg när Djurgården gjorde mål. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)

Foto: Peter Jigerström

Linköpings kommun2019-10-27 12:00

Den 23 februari i år befann sig 30-åringen i Saab arena för att följa matchen mellan LHC och Djurgården. När bortlaget i matchens slutskede gjorde mål blev 30-åringen besviken. Enligt egen utsago viftade han med armarna eller sparkade "lite lätt" i en betongvägg. Enligt en ordningsvakt blev dock 30-åringen i själva verket så arg att han kastade en öl i väggen och sparkade på inredningen. 

Ordningvakten gick fram till 30-åringen och bad honom att lugna sig. Om vad som sedan hände råder det delade meningar. 30-åringen hävdar att han inte såg att det var ordningsvakter som "hoppade på honom".  Han hävdar även att ordningsvakterna använde mer våld än nödvändigt när de förde ut honom ur arenan. 

Ordningsvakterna hävdar dock att 30-åringen gjorde motstånd genom att rycka och slita med armarna och kränga med överkroppen. Enligt en av ordningsvakterna gick de på 20 sekunder "från ett lugnt läge till full brottningsmatch och från en avvisning till ett gripande". 

Enligt Linköpings tingsrätt har det inte framkommit några omständigheter som ger anledning att ifrågasätta ordningsvakternas uppgifter. Delar av ordningsvakternas uppgifter får även, enligt rätten, stöd av en åberopad övervakningsfilm. 

30-åringen döms för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott. Som straff ska han betala 60 dagsböter på sammanlagt 14 400 kronor. 

Men rätten var inte enig. En av nämndemännen underkände bevisningen och ville fria mannen för våldsamt motstånd. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!