Här går 23-åringen i polisens knarkfälla

Den 23-årige mannen beställde, enligt åklagaren, ett kilo narkotika. Polisen lät dock byta ut innehållet i paketet mot farinsocker.

Den 23-årige mannen filmades av en övervakningskamera när han hämtade ut paketet.

Den 23-årige mannen filmades av en övervakningskamera när han hämtade ut paketet.

Foto: Polisen

Linköpings kommun2019-11-28 09:00

Den 7 oktober i år kontrollerade tullen i Malmö ett paket som var adresserat till den 23-årige Linköpingsbon. Paketet visade sig innehålla 998 gram 3-CMC – ett narkotikaklassat preparat. 

Tullen informerade omgående polisen i Linköping som bestämde sig för att gillra en fälla. Polisen bytte ut narkotikan i paketet mot farinsocker och applicerade så kallat märk-dna på påsarna i paketet. 

Paketet levererades till en livsmedelsbutik i Linköping fredagen den 11 oktober och poliser befann sig i butiken under både fredagen och lördagen, beredda att gripa 23-åringen. 23-åringen dök dock inte upp i butiken. Först på tisdagen den 15 oktober kom 23-åringen till butiken och löste ut paketet. Han filmades av butikens övervakningskameror. 

Samma dag slog polisen till mot 23-åringens lägenhet och hittade paketet. 23-åringen greps som misstänkt för grov narkotikasmuggling. Enligt polisens beräkningar har den beställda narkotikan ett värde på mellan 250 000 och 300 000 kronor i gatuledet. 

I förhör har 23-åringen, som nu har åtalats, nekat till brott. Han hävdar att han inte visste att paketet innehöll narkotika och säger att han trodde att det innehöll en bankdosa som han skulle ha beställt. 23-åringen, som sitter häktad i väntan på rättegång, åtalas även för dopningsbrott.

Nyligen åtalades en 22-årig Linköpingsbo för ett snarlikt brott.  Även i det fallet bytte polisen ut narkotika mot farinsocker. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!