Här byggs den nya aktivitetsparken

En aktivitetspark för alla åldrar håller på att växa fram i Ljungsbro. I maj ska den vara klar.

Linköpings kommun 20 november 2019 18:30

Christian Mattsson, nytillträdd chef för avdelningen Projekt på stadsmiljökontoret, visar oss runt i området bakom värmeverket i Ljungsbro. Än så länge liknar det mest en leråker, men om ett halvår räknar han med att det ska sjuda av liv här.

– Här kommer det att finnas något för alla åldrar, från de minsta barnen hela vägen upp till de allra äldsta seniorerna. Det finns så mycket att göra att en familj, släkt eller kompisgäng kan vara här en hel dag, säger han.

 

Det som syns mest just nu är skateparken, som börjar ta form. Den blir rejäl, ungefär 900 kvadratmeter stor, men inte lika stor som den i Ekholmen som är på 1 450 kvadratmeter.

Alldeles intill skateparken byggs en lekpark, med klätterställning, pulkabacke och karusellgunga (ja, den kallas så, en lekställning som är både karusell och gunga på samma gång).

I ett DJ-bås kan man koppla upp sig med sin mobiltelefon och välja musik.

– Men vi kommer att bestämma maxvolymen, för säkerhets skull, säger Christian.

I ena änden av området blir det en fotbollsplan, 20 x 40 meter, med hybridunderlag – det vill säga både konstgräs och naturgräs.

 

Aktivitetsparken fortsätter längs en slingrande grusväg genom skogen, ända bort till kanalen och akvedukten. I skogen blir det en militärinspirerad hinderbana och en agilitybana för hundar. Seniorgym, grillplatser, sittplatser och en brygga i kanalen blir det också.

– Allt som allt kostar det här 15,5 miljoner kronor. Det är en rejäl satsning, konstaterar Christian Mattsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa