Här är de hetaste förslagen just nu

Ristipp i Ljungsbro, utegym i Vallastaden och fritidsgård i Vikingstad. Det är de hetaste Linköpingsförslagen just nu.

Skatepark i Sturefors är ett av många Linköpingsförslag som är aktuella just nu.

Skatepark i Sturefors är ett av många Linköpingsförslag som är aktuella just nu.

Foto: David Goldman/TT

Linköpings kommun2019-09-10 17:40

På kommunens hemsida (linkoping.se/linkopingsforslaget) har Linköpingsborna möjlighet att lämna förslag – och sedan rösta på dem som de gillar.

Förslag som får minst 100 röster tas upp till behandling, av tjänstemän och/eller politiker. I de flesta fallen hanteras förslagen på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Enligt kommunalrådet Muharrem Demirok (C) är det många förslag som blir verklighet.

– En hel del är enkla och verkställs direkt. Men sedan finns det förstås också stora och dyra förslag som är svårare, som till exempel att man vill ha en ny ishall någonstans. Då kanske man får svaret att vi känner till behovet men att det inte ligger överst på prioriteringslistan just nu. Att ett förslag fått 500 gilla betyder inte att den listan kastas om.

Av de förslag som nu är aktuella är det en ny ristipp i Ljungsbro som samlat flest röster, nästan 700. Detta sedan Tekniska verken stängt den gamla.

– Det är inte någon tvekan om att det ska finnas en ristipp i Ljungsbro. Det är en del smådetaljer och avtalsfrågor kvar, men om allt går som det ska kan det snart bli klart, säger Muharrem Demirok.

200 personer har röstat på att Vallastaden ska få ett utegym och 150 på att Vikingstad ska få en fritidsgård för ungdomar 15–20 år. 

I Sturefors har 11-årige Carl Kernell föreslagit en skatepark där man kan åka kickbike, något som hittills samlat cirka 140 röster.

Drygt 100 personer har röstat på att Linköpings kommun ska plantera många nya träd, bland annat av klimatskäl.

Karta: Linköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!