Takis Vasiliadis finns redan som hyresgäst i Filbyterhuset, som franchisetagare till Burger King som ligger i gatuplanet.
Sedan tidigare driver han även Burger King i Motala och Mjölby.
Under måndagen öppnar han dörrarna till sin fjärde restaurang där inriktningen kommer att ligga på pizzor i olika former.
Platsen för satsningen är i Filbytergallerians källarplan, under Burger King, där det tidigare fanns en Tacobar.
– Pizza- och salladsbuffé sex dagar i veckan och slicebitar i fasta storlekar. Det ska vara snabbt och enkelt, utan längre väntetider på maten, säger Vasiliadis.
Efter att tacobaren stängde har lokalerna stått tomma en längre tid. Varför tror du att du kommer att lyckas bättre än din föregångare?
– Jag hoppas att konceptet med pizza i buffé kommet att tilltala Linköpingsborna. Plus varianten med slicebitar.
Det finns också många pizzerior i stan. Hur ser du på den konkurrens som råder?
– Ägaren till Filbytergallierian vill få in fler restauranger i huset. Det kommer att locka fler besökare till Stora torget. Det gynnar även oss i slutändan.
Du ser ingen risk att du konkurrerar med dig själv genom att du driver Burger King en våning upp?
– Nej. Restaurangerna blir istället ett komplement till varandra.
Pizzabarens namn är Down under och här kommer det att finnas plats för ett 100-tal gäster.
– Jag har anställt sex, sju personer på olika tider för att få stället att gå runt. Slår det väl ut kan det bli tal om fler, säger Takis Vasiliadis.