Han blir ny direktör i kommunen

Anders Jolby blir ny utbildningsdirektör i Linköping. Han lämnar ett liknande jobb, och har tidigare arbetat inom Försvarsmakten.

Anders Jolby lämnar jobbet på Gotland och blir ny utbildningsdirektör i Linköping. Han blir chef för cirka 6 000 anställda i utbildningsförvaltningen.

Anders Jolby lämnar jobbet på Gotland och blir ny utbildningsdirektör i Linköping. Han blir chef för cirka 6 000 anställda i utbildningsförvaltningen.

Foto: Anna Ericsson

Linköpings kommun2019-09-09 12:00

– Linköping har en stark tradition av att satsa på utbildning. Med storleken och möjligheterna i Linköping så tycker jag det verkar vara ett spännande uppdrag, säger Anders Jolby.

Han har fram till nu arbetat som utbildningsdirektör på Gotland. I Linköping efterträder han Anne Hallberg som slutade sitt uppdrag på försommaren. Jolby blir från 1 december chef över 6 000 anställda i utbildningsförvaltningen i Linköping.

Anders Jolby började sin karriär i Försvarsmakten och har bland annat varit bataljonschef på Gotland. Då regementet lades ned ville han stanna på ön och har sedan haft olika chefsuppdrag inom Region Gotland. Han har även varit chef vid Riksantikvarieämbetet i Stockholm och Visby.

– Men jag trivdes bra i försvaret. Jag arbetade under en period på dåvarande A1 i Linköping också, säger Anders Jolby.

Vad har du för slags ledarstil, är den militärisk?

– Jag brukar beskrivas som lugn, trygg och lyssnande. Det är den feedbacken jag brukar få. Jag hoppas att jag också har med mig tydlighet från det militära.

Hur kommer personalen i Linköping att märka att det är du som är utbildningsdirektör?

– Jag hoppas att de kommer att märka att det är tydligt vem som gör vad. Det finns många olika chefsled i den här stora organisationen. Jag har förstått att det finns önskemål om att man ännu mer kan tydliggöra roller och ansvar, det hoppas jag att jag kan bidra med.

Anders Jolby har delar av sin familj på Gotland och planerar att veckopendla till Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!