Guillou till Bokens dag i Linköping

Jan Guillou och fem andra författare kommer till Bokens dag i Linköping. 7 oktober är det dags, på Linköpings stadsbibliotek och Stora teatern.

Nu är det klart att Jan Guillou kommer till Bokens dag i Linköping.

Nu är det klart att Jan Guillou kommer till Bokens dag i Linköping.

Foto: Tobias Ahlén

Linköpings kommun2019-09-11 16:26

Det är 30:e året i rad som Bokens dag anordnas i Linköping. Författarna som gästar evenemanget är Frida Skybäck – som kommer till bokeftermiddagen på Linköpings stadsbibliotek – och Karin Bojs, Jan Guillou, Göran Redin, Per Jensen och Carina Burman på kvällsprogrammet på Stora teatern i Linköping.

Frida Skybäck, som är först ut, slog igenom med sin feelgood-roman "Bokhandeln vid Riverside Drive". Nu är hon aktuell med uppföljaren "Bokcirkeln vid världens ände".

Som vanligt har arrangörernas ambition varit att blanda författarskap som ska tilltala olika målgrupper.

– Vi tycker att vi har lyckats bra och har täckt in thriller, roman, feelgood, historisk roman, biografi och fackbok. Dessutom har vi en häftig mix av personer med stark koppling till regionen vilket vi tycker är extra roligt, berättar Johan Hagesund, en av arrangörerna, i ett pressmeddelande.

Göran Redin, Per Jensen och Carina Burman har alla anknytning till Östergötland. Göran Redin skriver historiska romaner som utspelar sig i Björsäter – där han har sina rötter, Finspång och andra delar av Sverige under stormaktstiden.  Femte och sista delen, "En ensam färd", kom ut tidigare i år.

Per Jensen är forskare på Linköpings universitet och professor i etologi som har specialiserat sig på djurs och hundars beteende. Hans senaste bok heter "Djurens känslor – och vår känsla för djur" och utkom 2018. Carina Burman från Norrköping har gjort sig känd för sina biografier – nu skildrar hon nationalskalden och kultfiguren Carl-Michael Bellman.

Karin Bojs och Jan Guillou, båda två journalister och författare, är två beprövade publikmagneter. Karin Bojs grundade den svenska avdelningen av Reportrar utan gränser och fick Augustpriset för årets fackbok 2015 för "Min europeiska familj – de senaste 54 000 åren", då hon också besökte Bokens dag. I år är hon aktuell med thrillern "Klickad" som är hennes skönlitterära debut. 

Jan Guillou har skrivit över 40 böcker. I år har han släppt boken "Den andra dödssynden" som ingår i hans romansvit om ”det stora århundradet” – 1900-talet. 

Moderator på eftermiddagsprogrammet är Brita Lodén, bibliotekarie, medan psykoterapeuten och författaren Jakob Carlander leder kvällsprogrammet på Stora teatern.

Biljetterna till Bokens dag släpps lördag 21 september klockan 10 på Akademibokhandeln på Storgatan. Bokeftermiddagen på Linköpings stadsbibliotek börjar klockan 13.30, kvällsprogrammet på Stora teatern börjar klockan 19.

Flera kända författare gästar Bokens dag på Stora teatern i Linköping.
Flera kända författare gästar Bokens dag på Stora teatern i Linköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!