Mellan den 20 september och den 2 oktober brann fyra träbyggnader i Linköpings södra delar.
Polisen misstänkte tidigt att bränderna var anlagda och att det fanns ett samband mellan dem. Fynd av brännbart material och brännbar vätska på brandplatserna har nu analyserats och resultatet stöder polisens teorier.
– Jag kan inte gå in på varför, men sammantaget finns saker som gör att vi ser ett samband mellan de här fyra bränderna, säger Daniel Axelsson, chef för polisens enhet för grova brott i Linköping och förundersökningsledare.
En särskild utredningsgrupp inom polisen arbetar med fallen, som initialt klassas som mordbränder.
Polisen väntar, enligt Daniel Axelsson, ännu på en del svar om föremål som hittats i anslutning till brottplatserna och som skickats för analys. De svar som hittills kommit har dock varit negativa när det gäller att försöka säkra DNA eller fingeravtryck från en misstänkt gärningsperson.
– Vi har hållit ett stort antal förhör med målsäganden och vittnen. Men vi har ännu ingen skäligen misstänkt för bränderna, säger Daniel Axelsson.
De fyra bränder det handlar om är:
20 september. Tinnerö. En äldre träbyggnad som en gång fungerat som försvarets skidförråd totalförstördes. Larmet kom 04.50.
25 september. Rigastallet i Valla totalförstördes. Larmet kom 02.51.
27 september. En äldre byggnad i Åsmestad brann. Flera veteranbilar förstördes. Larmet kom 09.47.
2 oktober. BK Derbys lokal vid Karlbergsplan brann. Larmet kom 04.30.
Däremot är polisen i dagsläget mer tveksam till om branden som totalförstörde två lastbilar vid en bergtäkt utanför Linköping helgen 12– 13 oktober har något samband med de övriga fyra.
I Valla var det en kulturhistorisk värdefull byggnad som blev lågornas rov. Rigastallet, som ursprungligen var en så kallad väderria (torklada), uppfördes troligen på 1870-talet av Leonard Westman.
Brandplatsen är fortfarande inhägnad.
– Ambitionen är att vi på den här sidan årsskiftet ska ha sanerat platsen och hävt avspärrningarna, säger Simon Helmér, vd på Kulturfastigheter, som ägde ladan.
Inga beslut om eventuell återuppbyggnad av Rigastallet är fattade.
– Vi ska ta fram foton och annat underlag och utreda vad det skulle kosta att uppföra en replik av byggnaden. Vi har även ställt frågan till Friluftsmuseet om det finns någon liknade byggnad i Östergötland som skulle kunna vara aktuell att flytta dit, säger Helmér.