En person död efter lägenhetsbrand

Vid klockan 01:26 under natten mot tisdag inkom ett larm till SOS om brand.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Linköpings kommun2019-10-29 01:43

Enligt larmet såg ett vittne hur det slog ut lågor från ett fönster på ett flerfamiljshus på S:t Larsgatan i centrala Linköping. Även trapphuset var rökfyllt. Flera stationer kallades till platsen då räddningstjänsten snabbt kunde konstatera att det handlade om en brand. Rökdykare kunde bara några minuter efter larmet gå in i lägenheten för att påbörja släckningen.

Strax innan klockan 02 var branden släckt. En person befann sig i den aktuella lägenheten och konstaterades avliden. Om det är den aktuella lägenhetsinnehavaren är ännu inte klarlagt, då kroppen inte har kunnat identifierats. Anhöriga till den boende i lägenheten är underrättade.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, och det gör vi av utredningstekniska skäl så att vi ska kunna spärra av platsen. Vad som har orsakat branden vet vi inte än men vi har en bild av händelsen, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Vid klockan 03 hade räddningstjänsten avslutat sin insats och kunde konstatera att övriga lägenheter och trapphuset klarat sig utan några rökskador. 

En sängbotten som brunnit i lägenheten har slängts ut och ligger utanför fastigheten.
En sängbotten som brunnit i lägenheten har slängts ut och ligger utanför fastigheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!