Båtägare flydde från sitt hem efter sjöbråk

Den 37-årige mannen blev så irriterad på en båtägare att han slog sönder stolar. Nu har han fått sin dom.

En 37-årig man döms till villkorlig dom för skadegörelse.

En 37-årig man döms till villkorlig dom för skadegörelse.

Foto: Polisen/Arkivbild

Linköpings kommun2019-11-03 18:00

Det var den 2 augusti 2017 som 37-åringen var ute och fiskade i en båt på en sjö i Linköpings kommun. Under fisketuren dök en annan båt upp som enligt 37-åringen körde över hans fiske­lina. Linan fastnade i en propeller, vilket gjorde att 37-åringens fiskespö gick sönder.

37-åringen blev irriterad över det inträffade och bestämde sig för att försöka prata med båtägaren. Båtägaren lade till vid en brygga i närheten och gick upp till sitt hus. När båtägaren och dennes hustru såg att 37-åringen och hans vänner var på väg att lägga till vid bryggan blev de så rädda att de bestämde sig för att fly från sitt hem.

37-åringen tog sig in på parets tomt och förstörde åtta stolar som stod på en uteplats. 

Paret som flydde från sin bostad fick låna en båt av bekanta och de fick då åter syn på 37-åringen i en båt ute på sjön. De inledde ett samtal och fick då klart för sig varför 37-åringen var irriterad. 37-åringen berättade även vad han hade gjort med parets utemöbler.  

Under rättegången nekade 37-åringen till brott och hävdade att han endast sprakade till en stol. 

Linköpings tingsrätt anser dock att bevisningen är övertygande och har nu dömt 37-åringen för skadegörelse. Straffet blev villkorlig dom och 40 dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor. Han ska även betala 1 200 kronor i skadestånd. 

Enligt tingsrätten saknas det anledning att befara att 37-åringen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!