Äldre kvinna befarad död i branden

En person omkom i branden på S:t Larsgatan under natten till tisdagen. På adressen bodde en kvinna i 90-årsåldern.

Räddningstjänsten kastade ut brännbara föremål från lägenheten på S:t Larsgatan.

Räddningstjänsten kastade ut brännbara föremål från lägenheten på S:t Larsgatan.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköpings kommun2019-10-29 09:40

Det var vid 01.30-tiden på tisdagen som räddningstjänsten fick larm om att det slog ut lågor från ett fönster i ett flerfamiljshus på S:t Larsgatan i centrala Linköping. Brandmän från de två brandstationerna i Linköping ryckte ut till platsen och påbörjade omedelbart släckningsarbetet. 

Rökdykare som sändes in i lägenheten hittade en död person. En kvinna i 90-årsåldern var skriven på den aktuella adressen och hennes anhöriga har underrättats. Polisen befarar att det är den äldre kvinnan som omkom i branden. 

– Men kroppen måste identifieras först innan vi kan slå fast vem den omkomna personen är. Det kommer att göras en rättsmedicinsk obduktion, säger polisens presstalesperson, Monica Bergström. 

Strax före klockan 02.00 på tisdagen meddelade räddningstjänsten att branden var släckt och att röken i trapphuset hade ventilerats ut. Brandmännen lyckades begränsa branden till lägenheten där den döda personen hittades.

Polisen spärrade under natten av den eldhärjade lägenheten. 

– En teknisk undersökning kommer att göras så snart det är möjligt, säger Monica Bergström. 

Polisen har, av utredningstekniska skäl, upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det finns inga misstankar om att branden var anlagd. 

Så sent som i fredags omkom en person i en lägenhetsbrand i Åtvidaberg. Den döde personen har ännu inte identifierats. Även i det fallet har en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättats. 

En kvinna i 90-årsåldern befaras ha omkommit i tisdagsmorgonens brand.
En kvinna i 90-årsåldern befaras ha omkommit i tisdagsmorgonens brand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!