Advokaten: "Han blev chockad när polisen kom"

Den man som i fredags greps misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse släpptes under söndagen.

Gustav Sandberg, advokat.

Gustav Sandberg, advokat.

Foto: Glimstedt

Linköpings kommun2019-10-06 19:10

I fredags greps en person misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Enligt våra källor har gripandet med utredningen kring sprängningen på Garnisonen den 19 augusti i år.

Efter att ha blivit förhörd på fredagen och på söndagen försattes mannen på fri fot. Även om personen i fråga, enligt Åklagarmyndigheten, inte är avförd som misstänkt ur utredningen.

– Han var väldigt ledsen över att ha blivit inblandad i det här och han är givetvis lättad över att han har blivit släppt, säger mannens advokat Gustav Sandberg.

Mannen är misstänkt för förberedelse till brottet men nekar till all inblandning i händelsen. Även om advokaten inte kan gå in på vad som gjorde att utredarna ville förhöra hans klient så förstår de varför.

– Det var en omständighet som gjorde att de ville prata med honom. Den omständigheten gjorde att vi förstod varför de ville prata med honom. Ibland förstår folk inte varför de är på förhör, men i det här fallet så förstod vi varför, säger Gustav Sandberg.

Hade din klient övervägt att vända sig till polisen med tanke på "omständigheten"?

– Nej, han visste inte om det. Han blev chockad när polisen kom. Men sedan när de berättade vad de ville höra honom om hade han förståelse för varför de ville prata om det. Och nu har de fått göra det och sedan blev han släppt, säger Gustav Sandberg.

Har förhören gagnat utredningen?

– På sätt och vis. Han var ju en person som de ville höra. Så på sätt och vis har de givetvis fått mer information och kan bocka av honom, säger Gustav Sandberg. 

Karta: Garnisonen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!