Whiskymässan flyttas

Brigadens indragna alkoholtillstånd gör att helgens whiskymässa inte kan hållas där. I sista stund flyttas nu hela arrangemanget till Konsert & kongress.

3 februari 2015 08:28

Linköpings whiskyexpo har i flera år hållits på Brigaden och arrangören Kenneth Lindblad räknade med att kunna göra det i år också. Men i slutet av förra veckan beslutade förvaltningsrätten i Jönköping att dra in Brigadens alkoholtillstånd med omedelbar verkan.

– Jag hade inte räknat med att de skulle fatta beslutet så snabbt. Och i andra hand trodde jag att jag skulle kunna använda mig av mitt eget cateringtillstånd från Mjölby stadshotell, men det gick inte alkoholhandläggarna med på, berättar Kenneth Lindblad.

I går blev det därför bråttom att försöka hitta ersättningslokaler.

– Det var den värsta dagen i mitt liv. Men tack och lov ställde Konsert & kongress upp, trots att det krockar lite med resemässan som anordnas på lördag. Vi kommer att få plats och jag tror att det blir jättebra, säger Lindblad.

Whiskymässan anordnas i tre sessioner – fredag kväll, lördag eftermiddag och lördag kväll. Hittills har 3 200 av de 3 600 biljetterna sålts.

– Nu gäller det att få ut informationen så att inte folk beger sig till Brigaden. De flesta som har köpt biljetter har vi mejladresserna till, så vi ska kontakta dem.

Linköping Beer Expo skulle också hållas i Brigaden, sista helgen i mars. Det mesta talar nu för att den också måste flyttas.

– Det kanske blir Konsert & kongress då också, men det får vi återkomma till. Jag är i alla fall mycket imponerad av restaurangchefen Johan Ilbäck och de andra på Konsert & kongress, hur proffsigt och snabbt de tagit sig an whiskymässan, säger Kenneth Lindblad.

Läs mer på whiskyexpo.se och på mässans Facebooksida.

Mer information

Se whiskyexpo.se och mässans Facebooksida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!