Vill fira – med att alla går och röstar

Socialminister Lena Hallengren (S) besökte under tisdagen Linköping för att kort visa upp sig och tala med Linköpingsbor om det stundande EU-valet.

21 maj 2019 17:28

I partiets valmanifest prioriteras fler och trygga jobb, säkerhetsfrågor samt krafttag mot klimathoten. Viktig är också kampen för demokratin i Europa.

– Det är en rättighet att rösta. Europa är viktigt för oss och hur vi vill leva. Det finns mörka krafter som inte anser att alla människor har ett lika värde. Att stå upp för ett fritt och öppet EU känns otroligt viktigt, säger socialminister Lena Hallengren på Lilla Torget i Linköping

Migration är en stor fråga även i detta val, men även EU:s yttre gränser är på tapeten.

– Där är det viktigt att EU-länderna hittar ett framkomligt sätt att samarbeta på. Vi ser också att vissa länder, såsom Polen och Ungern, begränsar pressfriheten för att tysta kritik mot makten och människors yttrandefrihet. Det finns en möjlighet att högerextrema partier bildar egna sammanslutningar som växer samman.

Socialministern menar nu, inför EU-valet, att det är viktigt för de lokala politikerna att stå på torgen samt att knacka dörr för att möta grupper av människor som kanske annars inte skulle möta någon politiker.

– Att bara påminna om valet och säga hur viktigt det är att lägga sin röst är bra. Det går inte att betona för mycket om hur viktig röstningen är för demokratin. På fredag är det exakt 100 år sen kvinnor fick sin rösträtt i Sverige. Det är inte dumt att fira detta, både som kvinna och man, med att gå och rösta, säger socialminister Lena Hallengren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johnny Gustavsson

Ämnen du kan följa