Det är 25:e året i rad som utmärkelsen för bästa stadsutveckling delas ut av Svenska stadskärnor. Under konferensen samlas cirka 500 medlemmar som deltar i både föreläsningar, utställningar, förhandlingar och guidade turer. Eftersom förra årets utmärkelse gick till Linköping, står staden i år som värd för eventet. Det avslutas med att årets vinnare presenteras. De städer som står i final är Karlskrona, Åmål och Östersund. Årets tema är "stadens själ" och vem som tar hem vinsten vet vi onsdag kväll.

I fjol var tredje gången som staden fick utmärkelsen. Något som David Nilsson, vd för Citysamverkan är mycket nöjd över.

– Det är framförallt ett kvitto på att samverkan och samarbetet har fungerat. Utvecklingen av stadskärnan är konstant, det viktigaste för att upprätthålla arbetet är att vi har en öppen dialog med alla som medverkar, säger han.

David Nilsson, som jobbar på Linköpings Innersta, förklarar att den nylanserade appen "Cityplay" ska bli ett sätt för staden att utvecklas, med hjälp av en digital plattform. Tanken är att appen ska hjälpa människor i Linköping att trivas och ta del av staden.

– Vi vill ta fram platser där människor trivs, det är prioriteringen. För att göra det möjligt ska det finnas nåt för alla. Det ska vara rent, snyggt, tryggt och tillgängligt.