Succéstart på whiskymässan

Trots bekymmersamma förberedelser verkar årets whiskyexpo i Linköping gå mot succé. I alla fall var det gott om folk öppningskvällen på Konsert & kongress.

5 februari 2015 14:36

I år hålls mässan för 12:e gången och man räknar med i runda tal 3 500 besökare. Första året kom så där 700. En siffra som nu överträffas med råge redan första kvällen.

– Det var mer idylliskt på den tiden, säger arrangören Kenneth Lindblad som är glad att det går att anordna mässan i år med tanke på att det indragna alkoholtillståndet på Brigaden där den var tänkt att hållas.

Whiskymässan anordnas i tre sessioner – fredag kväll, lördag eftermiddag och lördag kväll. Några som var på premiären var Annika Lundgren från Motala och Annelie Eriksson, Linköping.

– Vi tycker om whisky och går alltid på mässan. Det är trevlig stämning och det är kul att lära sig mer, säger arbetskollegorna från US i Linköping som köpt var sitt 200-kronorshäfte att njuta för hela kvällen.

Hur mycket får man dricka för det?

– Det beror ju på vilken sort du ska dricka. En del är dyrare, andra billigare, säger Annelie.

Men mer än 2 centiliter får man inte i glasen per kupong. Deras häften innehåller fem kuponger i valörerna, 100, 40, 40, 10 och 10 kronor.

På plats på mässan i Linköping är förstås Gunnel och Thomas Palmér, Linköping. Nu för åttonde, eller om det är nionde gången.

– Vi har ett intresse av whisky, helt enkelt och brukar åka på flera mässor runt om i världen. Och besöka distillierier, förstås, säger Thomas.

– Lukta här, säger Gunnel och håller fram sitt glas.

Ah! Laphroaig!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jörgen Auer