Strypta leveranser till Ingeborgs

Förra veckan trappades blockaden mot Ingeborgs bageri upp och Livs hotade att strypa leveranserna till bageriet. Det hotet tycks nu ha realiserats.

30 mars 2015 17:16

Konflikten handlar om att Ingeborgs inte vill teckna kollektivavtal för sin enda anställda. Det skulle ge den personen 17 kronor mer i timmen, något som bageriets ägare i nuläget inte säger sig ha råd med.


Gerald Lindberg är Livsmedelsarbetareförbundets andre ordförande och dessutom förhandlingschef. I förra veckan sade han:

– Vi kommer att trappa upp konflikten allt eftersom. Det första steget blir att strypa leveranserna till bageriet. Det kan också bli aktuellt att begära sympatiåtgärder från andra förbund.

Under måndagen befann sig tre strejkvakter utanför bageriet, men kundtillströmningen var stor, vilket den varit allt sedan konflikten inleddes.

– Vi har mellan fem och tio gånger så mycket kunder som normalt. Många nya kunder letar upp oss för att visa sin sympati, säger Sema Mehdi som tillsammans med sin bror Ahmed driver bageriet.


Mitt under samtalet med Corren kommer en herre in och köper bullar. Han frågar samtidigt om han kan hjälpa dem på något sätt, genom att åka och handla varor eller köra iväg sopor.

Så beter sig många av kunderna, säger Sema Mehdi.

– Vi skulle i fredags ha blivit uppringda av vår leverantör för att beställa varor, men ingen ringde. Nu har vi själva varit och handlat det vi behöver inför påsken, säger hon.


På onsdag har hon tillsammans med sin bror blivit kallad till ett samtal med en medlare i konflikten.

– Det krockar med en tid på sjukhuset, som jag väntat på i ett år, men mötet gick inte att flytta på, säger Sema Mehdi.


Corren har förgäves sökt den ansvarige på Livs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!