På torsdagen samlades lag med namn som Pattes Pungar och Toppas flint och slip AB för att skjuta färgbollar på varandra.

Det är skolornas elevkårer som tagit fram turneringen. Kårerna finns för att driva elevernas intressefrågor samt för att skapa roliga och alkohol- och drogfria event.

– Vi hoppas att paintballen kan bli tradition. Det är mycket rivalitet mellan de här skolorna, och vi tänker att det här är ett roligt sätt att få folk engagerade. Paintball är kul men att det är en tävling mellan skolorna gör det hypat, säger Lea Ljungkvist från Katedralskolans elevkår.

Artikelbild

| Erik Åkerström, Lukas Gustavson, Albin Rydja, Jesper Malm och Jakob Myhrinder från Berzeliusskolan brukar spela krigsspel på datorn ihop.

Lukas Gustavson från Berzeliusskolan tycker att initiativet till gemensamma aktiviteter är jättebra.

– Man ska ha flera sådana här saker. Man ska leka så mycket som möjligt, säger han.

Kompisen Albin Rydja håller med.

– Det är så mycket skolarbete och skit ändå liksom, säger han och lägger till:

Artikelbild

| Folkungaskolan, Berzeliusskolan och Katedralskolan gjorde upp i paintballturnering på Ballpoint Paintball Djurgården.

– Det roliga med de här skolorna är att det är rivalitet! Och rivalitet tycker jag ska vara genom lekar och aktiviteter och inget annat, säger han.

Lea Ljungkvist förklarar att det är en utmaning för elevkårerna att hantera ledarskapet och att arbeta mot mobbning under sina event, eftersom dessa är fria från vuxna och helt skilda från skolans verksamhet. Hon hoppas att ungdomarna känner sig bekväma med att vända sig till kårerna om det skulle uppstå mobbning.

Artikelbild

| – Det är mycket rivalitetet mellan de här skolorna, säger Lea Ljungkvist från Katedralskolans elevkår. Här med Tilda Härold och Ida Andersson.

– Men än så länge upplever jag inte att det har varit ett problem på de evenemang vi gjort, säger hon.