Sålde sjuk hund – frias

Den 38-årige mannen åtalades för att ha sålt en kroniskt sjuk hund. Men enligt tingsrätten är det inte bevisat att mannen gjort sig skyldig till något brott.

4 december 2017 21:02

Vintern 2015 satte 38-åringen ut en annons på Blocket. Han bjöd ut sin hund till försäljning. Ett par från Linköping såg annonsen och valde att köpa hunden för 9 000 kronor.

Snart stod det dock klart för paret att hunden inte mådde bra. Hunden kräktes dagligen och matvägrade. En veterinär föreslog att djuret skulle avlivas – vilket de nya ägarna gick med på. Det kostade 4 500 kronor att avliva hunden.

38-åringen åtalades för bedrägeri eftersom. Åklagaren ansåg att mannen visste att hunden var sjuk när han sålde den. Detta tillbakavisade dock 38-åringen under rättegången. Linköpings tingsrätt har nu valt att ogilla åtalet och frikänna mannen. Enligt domstolen är det nämligen inte bevisat att 38-åringen hade uppsåt att luta paret. Tingsrätten framhåller bland annat att 38-åringen lämnade namn och telefonnummer till en veterinär som tidigare undersökt hunden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa