Så hög blir hyran för kulturhuset

Det nya kulturhuset Agora i Skäggetorp får en årshyra på cirka fyra miljoner kronor. Den har nu beslutats av kommunstyrelsen.

13 juni 2019 05:00

Kulturhuset Agora är en ersättning för Allaktivitetshuset som brändes ner sommaren 2014 – vem eller vilka som tände på är fortfarande okänt. När ett nytt hus började planeras bestod den politiska majoriteten i Linköping av S,MP och L.

Ganska tidigt stod det klart att det bygge som nu blivit verklighet skulle ha en årshyra på cirka 4 miljoner kronor och ytterligare kostnader på cirka 10 miljoner kronor för personal.

Den dåvarande oppositionen M,C,KD och SD protesterade var och en med sina argument. De tyckte att Agora skulle bli för stort och för dyrt.

Nu när de sista besluten fattas leds kommunen av Alliansen (M,C,KD,L) och det blev därför kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M) som fick klubba den slutliga årshyran på 3 971 000 kronor.

Huset är redan både byggt och invigt.

Byggkostnaden blev cirka 51 miljoner kronor och fastigheten ägs av det kommunala bolaget Lejonfastigheter. Hyresavtalet är på 25 år och gäller alltså fram till år 2043, men med årlig uppräkning av hyran.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Olsson

Ämnen du kan följa