Så blir nya krogen på Storgatan

Sportbaren The Champ på Storgatan avvecklades. In kom istället restaurang Mosaik. Nu, efter nästan åtta månaders renoveringsjobb, är det dags att öppna. Vi har fått en tjuvkik på lokalerna.

Issa Khlaf berättar att investeringen i den nya restaurangen på Storgatan landar på närmare fyra miljoner kronor.

Issa Khlaf berättar att investeringen i den nya restaurangen på Storgatan landar på närmare fyra miljoner kronor.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2018-12-15 07:00

Det är en rejäl satsning som ägarna till restaurangen Ekkällan mat och dryck på Garnisonsvägen har gjort efter det att man tog över lokalerna där Storgatan möter Hamngatan.

– Vi har blåst ut i princip allting, säger Issa Khlaf som driver Ekkällan HB tillsammans med sin bror, mamma och pappa.

I pengar räknat handlar det om en investering på närmare fyra miljoner kronor.

– Vi har tagit en del nya lån, men också fört in eget kapital, säger Khlaf som ser fram mot öppningen med både spänd förväntan och viss oro i kroppen.

– Det är alltid lite pirrigt innan allting satt sig. Man vet inte riktigt hur restaurangen kommer att tas emot. Kommer folket att gilla konceptet? Det är flera frågor som surrar i huvudet.

Läs mer:Därför avvecklades The Champ

Gästerna kan förvänta sig vardagsluncher i bufféformat där tonvikten kommer att ligga på mat inspirerad från Mellanöstern och Medelhavet.

Det blir buffé även kvällstid, men med ett något annorlunda innehåll.

– Just nu håller vi på att se över menyerna. Vi kommer att mjukstarta för att testa en del idéer, säger Issa Khlaf.

Krogens namn är Mosaik och Khlaf berättar att man försökt skapa en känsla av Orienten där pelare och väggar är fyllda av små mosaikplattor.

På golvet ligger klinkers i marrakechmönster.

Med fullständiga rättigheter kommer restaurangen att ha ett utbud av öl, vin och starksprit.

– Vi har nyanställt folk som kommer att arbeta i köket och serveringsdelen. Totalt handlar det om arbetstillfällen som motsvarar sju heltidstjänster, säger Issa Khlaf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om