Regnet hindrade inte de här löparna

Hundratals löpare kom till start till årets första Liu-lopp – och fick en dusch innan, efter och under loppet.

24 april 1918 20:59

– Förutom att det blev halt och lerigt på vissa ställen så var det ganska positivt med regn, det svalkade skönt!

Oscar Tjäder hade inte sprungit på över ett år innan dagens lopp, trots det gick det bättre än förväntat.

– Det var bara att ta rygg på de som var snabbare än en själv och kötta, sa han när han stod och väntade på sin flickvän Sofia som var kvar ute på banan.

När han och de hundratals andra löparna en stund tidigare väntade på startsignalen vräkte regnet ner. Några hade kanske valt att stanna hemma men av allt att döma var det rekordmånga som sprang iväg i vårterminens Liu-lopp.

– Vi har dubblerat antalet löpare från förra årets vårlopp då 287 stycken kom till start. Nu fick vi sätta stopp vid 600, sa Pia Carlsson, verksamhetschef för Campushallen som tillsammans med studentidrottsföreningarna Lithe vilse och Lithe syra arrangerar loppet.

Den fem kilometer långa banan sträckte sig från Camphushallen till Vallaskogen och tillbaka. För den som ville kunde man springa två varv och tävla i 10-kilometersklassen och om man hade ordentligt med krut i benet kunde man satsa på backpriset.

– I toppen av Vallabacken har vi ställt två stycken drickabackar, en röd och en blå, och först dit att hugga en back och ta den i mål vinner backpriset, sa tävlingsledaren Erica Pettersson några minuter innan starten.

Först att hugga den röda backen var Emma Helmersson och först i mål totalt var Fredrik Johansson som tog hem 5-kilometersklassen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Bomgren

Ämnen du kan följa