Priset per villatomt – en miljon

Under hösten börjar Linköpings kommun att sälja villatomter för en miljon kronor styck. Det är nytt rekord för en kommunal tomt i Linköping.

17 augusti 2016 08:30

Det är den sista etappen i det framväxande området Harvestad som nu ska byggas. 52 tomter ska säljas via den kommunala tomtkön.

Samhällsbyggnadsnämnden har fattat beslut om att 36 av dem ska säljas för 1 miljon kronor styck. Enligt nämndens uppfattning motsvarar det "ett försiktigt marknadsvärde" och efterfrågan bedöms som stor. 16 av tomterna, som ligger mitt i området, får ett något lägre pris – de säljs för 950 000 kronor.

Till detta kommer anslutningsavgifterna för vatten, avlopp och el.

Storleken på tomterna varierar mellan 819 och 1 390 kvadratmeter och kommer att få adresser på Brandliljegatan, Floxgatan, Aklejagatan och Piongatan.

De som står i kommunens tomtkö får ett erbjudande och kan anmäla sitt intresse mellan den 27 september och den 10 oktober.

Den som vill ha en billigare tomt än dessa måste söka sig ännu längre bort från centrala Linköping. I Sturefors har samhällsbyggnadsnämnden beslutat att tomterna i den sista utbyggnadsetappen av Norrberga ska kosta 600 000 kronor. Där finns 23 obebyggda tomter och även dessa säljs via den kommunala tomtkön – men den försäljningen börjar först under våren 2017.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!